+4037.420.37.44

office@dgh.ro

Muntenia Business Center, Splaiul Unirii Nr.16

Etaj 10, Sector 4, Bucuresti, 040035

Noutatile Legii RCA 2017
June 9, 2017

Noutatile Legii RCA 2017

Pe ultima suta de metri, cu cateva zile inainte de expirarea termenului de plafonare a tarifelor RCA, Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila.

Noutati:

Introducerea tarifului de referinta, cu caracter orientativ, calculat pe baza datelor din piata de asigurari din perioada 2012-2016.

Masinile aflate in proces de inmatriculare vor avea nevoie de asigurare inainte de a obtine numerele de inmatriculare.

Posibilitatea de a incheia o polita RCA de la 1 pana la 12 luni. Pana acum, acestea se puteau incheia doar pe o perioada de 6 sau de 12 luni.

Utilizarea de piese contrafacute in reparatia masinii devine infractiune, la fel si incheierea unei polite false.

Posibilitatea platii in rate a politei RCA, in baza unui contract direct cu asiguratorul, nu cu brokerul de asigurari.

Posibilitatea suspendarii politei RCA pe perioadele de timp in care masina nu circula pe drumurile din Romania. Suspendarea RCA, se face prin depunerea placutelor de inmatriculare.

Cheltuielile administrative si de vanzare ale firmelor de asigurare (incluzand comisioanele platite catre brokeri) vor fi limitate la 25%.

Apare asiguratul cu risc ridicatPersoanele încadrate la aceasta categorie se vor putea adresa Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania ca sa obtina o oferta de asigurare, iar aceasta entitate le va face o oferta si le va aloca unui asigurator RCA pentru incheierea contractului de asigurare.

Compensarea directa va fi redenumita decontare directa. Decontarea directa va reprezenta un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor, ce va fi ofertat obligatoriu de catre asiguratorii RCA, dar a carui achizi?ie va fi optionala pentru asigurati.Pana in acest moment pentru multe dintre noile reglementari nu au fost publicate Normele de Aplicare!

Recent Comments

    Archives